lördag 10 september 2011

Du har svaren inom dig!


Människor kan säga till dig: Du jobbar för mycket! Du jobbar för lite! Du tänker för mycket! Sådär kan man inte göra! Du borde! Du måste! Skärp dig! Börja! Sluta!

Eller antydningar om att du borde ändra dig på olika sätt och vis. "jag skulle verkligen gilla dig bättre om du var lite mer av det och det, å lite mindre av det där och det där, om du skulle göra lite mer si och lite mindre så".

Sanningen är att du vet bäst själv inuti dig - vad som är rätt just för dig! Det är ditt liv! Din duk och du som håller i penseln! Och när du lyssnar till ditt hjärta - då skapas den underbart vackra målningen som är DITT LIV!

Sanningen är att vi kan motiveras och inspireras av andra, men de skall inte leda våra liv som nåt slags diktatorer som vet bäst!

Sanningen är att vi aldrig kan och ska inte försöka förändra andra människor - bara oss själva! Var dig själv, följ din väg, ditt hjärta! - Så blir det enklare för andra att göra detsamma! :-)) <3

2 kommentarer:

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Det har hög Rockstjärnestatus att prioritera sig själv och göra det som man mår bäst av. Att gå sin egen väg, den väg som känns rätt utan att lyssna till omgivningens tyckande.

Ha det bäst!

Anonym sa...

Människor brukar ha många åsikter om hur andra lever sina liv, de tycks veta bäst och hänvisar ofta till "lite sunt förnuft"

Vad är då sunt förnuft? jo det är vad DU tycker är bäst och lagom.

Vad man skall fråga sig är vad deras syften är, vill man ändra något med dig för att det skulle gynna dig och för att man bryr sig om dig.
Eller vill man göra om någon för att det gynnar än själv.

Vänd på steken, skulle du passivt se på om någon lever ett destruktivt liv där dom far illa
och försvara detta med att "de måste väl få göra som dom vill"
Eller skulle du på ett respektfullt sätt försöka beskriva din oro för personen.

Det är svårt jättesvårt.

Då jag gick min utbildning fick jag minsann veta att om min lärare kom på någon av oss med att lura i en dement pat. medicin skulle hon anmäla oss..
Hmmm... Ponera att patienten plågas av svår värk, du frågar om denne vill ha en värktablett, pat säger då nej pat. vet dock inte vad han egentligen svarar på på grund av sin demens.
Att då blanda tabletten i lite fil och se till att pat slipper ha ont skulle enligt läraren leda till att hon anmäler oss.
Nä hon menade att om pat sagt nej så gäller detta, visst pat får ha ont men man har inte gjort något formellt fel.
Detta kallas beskäftighet att nitiskt följa lagen men agera högst tveksamt etiskt och medmänskligt.

Nä att lägga sig andras liv är ibland motiverat om syftet är gott
men man måste vara varsam och man får inte kränka personen.

Kram Anders.