måndag 20 februari 2012

Korrigera! Dölj! Täck!


Ligger i soffan hemma hos mamma och pappa och sover mestadels, men vaknar till en stund ibland och fastnar i något som råkar rulla i TV-rutan.

Nyss var det reklam för någon skönhetskräm/make up av något slag. Korrigera! Dölj! Täck! Allt för "den perfekta hyn".

Jag kan tycka att det är ett jädra tjat om allt sånt där hela tiden. Förvisso har väl allt sina fördelar såväl som nackdelar!

Men den där perfektionen som det tjatas om hela tiden. Vare sig det gäller din hy eller dina känslor så är budskapet detsamma: Korrigera! Dölj! Täck!

Tänk om vi kunde få vara de människor vi är? Med allt vi känner och är. Med fläckar på huden och fläckar i själen. Med våra skavanker och tillkortakommanden!

Efter reklamen kom förresten programmet "Top model". Där var det ett gäng reguljära modeller (väldigt smala tjejer) och så var det en tjej som var "plusmodell". Hon var väl en liten gnutta större, men ändå oerhört mycket smalare än vad t ex jag är. Innebär det att jag är fet på nåt sätt då? Nej tack.

Det som retar mig är att allt som vanligt skall etiketteras och delas in i fack. Tanken är säkert fin, att "alla" ska få vara med, att det görs plats för tjejer som inte är sådär toksmala (inget fel med det, finns många som är naturligt smala. Men nu snackar jag om grejen att vi ALLA skall vara accepterade för de vi är!)

Men så länge "större" tjejer skall benämnas plusmodeller, så länge allt ska delas upp, somliga kläder upp till vissa storlekar, andra i plus-storlekar osv. Hur likvärdiga känner vi oss då?

Jag bara undrar?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig! KrYA!

Anonym sa...

Vi bestämmer själva om vi ska vara oss själva eller inte ;-)

Susanne Löfgren sa...

Ja det bestämmer vi. Men hur det än är så influeras vi av samhället. Men inggen jävel verkar ju fatta det utan vi ska ju hellre sticka huvet i sanden och låtsas som om ingenting. Ibland känns ju hela det här jävla landet som en enda flyta med strömmen-sörja. Kan ju vara sunt att ifrågasätta saker ibland.