tisdag 14 juli 2009

Vänner på facebook!

Jag såg att en vän till mig igår skrivit som sin facebook-status att hon tagit och rensat bland sina vänner. (Nä, jag var faktiskt inte en av de som togs bort ;) ). Hon skrev något om att gamla klasskamrater som man inte träffat på tio år, och inte hade något att göra med nuförtiden, kunde väl iaf skicka ett mail först om de seriöst ville återuppta kontakten. Osv..

Så ser inte jag å saken, men alla är vi ju olika! Jag skriver inte aktivt till alla mina facebook-vänner, men självklart blir jag glad när en gammal vän eller bekant skickar en vänförfrågan. Jag tycker enbart att det är kul, även om vi kanske inte håller någon vidare tät kontakt! Människor kan visa sig betyda mer än vad man tror i ens liv! Ibland kanske man inte har kontakt med någon på flera flera år, sen av någon anledning springer man på varandra igen och helt plötsligt visar det sig att man har en massa gemensamt, s om man inte haft förut! Eller så får man ett utbyte eller hjälp av denna människa, som man aldrig kunnat ana tidigare!

Vi människor förändras och utvecklas genom hela livet, det är det som är så otroligt häftigt! Vad som var ens sanning igår, kanske inte är ens sanning idag! Känslor är färskvara!

Jag tycker att såna där saker kan kännas lite konstigt, som att demonstrativt visa att; du är min vän, men DU är minsann inte det! Lite som vänner jag haft tidigare, som hade en massa skumma saker för sig. Rätt vad det var kunde det suras och man förstod inte varför, å var det t e x att jag inte ringt, "för det var ju min tur att ringa nu". Vänner som i princip förde scheman om vems tur det var att höra av sig, hur länge det gått sedan man hörde av sig sist osv.. Jag har faktiskt klippt med såna vänner, för jag frågar mig alltid i möten med människor: Vad GER detta mig? GER det mig bra energier, eller TAR det bara min energi? Och energivampyrer skalar jag bort ur tillvaron så gott det går..

För mig är det så att man hörs när man hörs. I perioder är man trött, har fullt upp med olika saker, kanske behöver lägga totalt fokus på sig själv. Men sen när orken och lusten finns, hör man av sig till sina vänner igen, och då finns de där! Så är det för mig med, om jag inte hör något från en vän på länge, så håller jag inte på och ifrågasätter det en massa, jag tänker inte så! Det blir när det blir helt enkelt! Sann vänskap bygger inte på schemalagda träffar, eller konstiga förväntningar och krav på varandra. Det ligger så mycket starkare saker bakom den än så!

På senare år har jag dragit till mig så oerhört bra vänner! Jag vet inte om det har något att göra med att jag är tryggare och starkare i mig själv, som bidragit till detta, men jag vill gärna tro det! Jag tror att man utstrålar något helt annat då faktiskt! :-)

Jag älskar er så alla mina vänner! Såväl er som jag träffar ofta, som de jag träffar mer sällan! Ni finns alla alltid med mig i mitt hjärta! <3 :-)

4 kommentarer:

Erika sa...

Fina fina du! Kram!

Jennie sa...

Jag har ju skrivit om ungefär samma sak för nåt tag sen, rätt tröttsamt att folk håller på sådär. Att de ens orkar sätta sig och rensa bara för sakens skull?! Vaant

Susanne Löfgren sa...

Haha faktiskt - att de ens orkar!! De får la göra som de vill.. men det känns lite som att de gör det för att göra nåt slags statement.. Om de nu råkar bli vän med de där de tagit bort, ska de plocka in dem igen då? För att sen ta bort igen...?

Jennie sa...

Hahahah ja precis, besvärligt som attan blire ju ;)