tisdag 14 juli 2009

Självkänsla!

Jag tycker inte att det är värst konstigt att så många av oss kämpar och stretar med självkänslan! Ofta får vi beröm av andra först när vi presterar något! Det är grymt att få cred för något bra man har gjort eller presterat! Absolut! Men hur ofta får vi uppskattning för att bara vara de personer vi är? För att bara vara, utan att prestera något?

Bristen på uppskattning eller beröm, för de vi är, kan nog i många fall bli till en ständig strävan. En strävan efter att ständigt visa vår "duktighet". Prestera mer och bättre, bli snyggare, smalare, eller vad det nu rör sig om, för att först då får vi den där bekräftelsen vi längtar efter. Det kan nog lätt bli att man tappar bort sig själv i denna snurr.

Självklart ska vi ha beröm för vad vi gör! Och självklart ska vi sätta upp olika mål i livet att sträva mot! Jag tror dock på att bekräfta människor som de är! OCKSÅ! Visa dem att de är älskade när de är starka - som svaga! Att de är fantastiska - precis som de är, utan att de gjort något speciellt OCH när de gjort något bra! :-)

Inga kommentarer: