onsdag 24 mars 2010

Bloggkurs!

Jag skulle sannerligen behöva en sådan! Hur gör man klickbara länkar? Ännu bättre om man kan skriva ett ord som är klickbart och går till länk! Ändra bakgrunden? Lägger in spelbara youtubeklipp? osv osv osv.. jag är helt lost i denna värld! ;)

6 kommentarer:

Jennie sa...

Fröken Jennie till eder tjänst! :P

För ord till länk - skriv ett ord, markera det, klicka på knappen ovanför inlägget som ser ut som en jordglob med ett gem på. Det står även "länk" om du håller musen över den. Då kommer det upp en pop up-ruta där du kan klistra in adressen till länken du vill att det markerade ordet ska leda till. :)

YouTube - Klicka på fliken där det står "HTML" och klistra in adressen till klippet där, gå sen tillbaka till "SKRIV" och fortsätt skriva ditt blogginlägg om det nu är mer du ska skriva. Dumt nog så syns inte youtube-klippet i inlägget förrän du förhandsgranskar eller publicerar skiten. :S lite störigt, men jag har inte kommit på nåt annat sätt att lägga in dem på faktiskt. :/ Testa dig fram. :)

Bakgrunden - Är lite trixigare om du vill ha en helt egen. Annars finns det ju förvalda layouter att välja mellan, men det visste du ju. Annars går du på "LAYOUT" och "REDIGERA HTML". Men jag kan hjälpa dig med det om du vill :)Jag tycker bara det är roligt! :)

Malin Fridell sa...

Jag vet hur man gör svårt att förklara du får ringa så ska jag hjälpa dig på vägen=) Du skriver mycket fint å braigt i din blogg.... Kram

Sandra på Ön sa...

Ska skriva en liten mall till dig :)
Den kommer senare.
Kram

Susanne Löfgren sa...

Jennie - TACK! :D

Malin - skall testa om fröken Jennies beskrivning funkar! Tack för dina fina ord, å för övrigt träffar jag dig gärna nån dag när vi båda orkar! Kram!!

Sandra - tror jag fick en riktigt bra ovan, å om inte vet jag att jag har er alla att tillgå, underbart!!
Kram!!

KRAMAR å TACK till er alla!!! Underbart att ni finns!!

Susanne Löfgren sa...

http://bloggsnusan.blogspot.com/2010/03/ord-om-sorg-av-marcus-birro.html

Jippi, kolla, jag fick till ett klickbart ord!! :D

F A N T A S T I S K T !!

Jennie sa...

:D