torsdag 24 september 2009

En enkel lektion i kärlek!

En enkel lektion i kärlek - 11 tankesteg

1. De flesta av oss förblir främlingar för oss själva. Vi döljer vilka vi egentligen är och begär att andra främlingar, som döljer vilka de är, ska älska oss. Det är när vi börjar ge mer kärlek och begär mindre som hemligheten med den mänskliga kärleken avslöjas för oss.

2. Vi är alla ofullkomliga varelser som trevar oss fram i en komplicerad och krävande värld där medkänsla behövs för att rädda oss alla. När vi känner medkänsla ha vi mer realistiska förväntningar och fodrar inte så mycket av andra.

3. Att ge efter är ett viktigt sätt att ge när människor älskar varandra. När vi inser att vi har ansvaret för att befria oss från det förflutnas ok kan vi också befria alla andra från deras skuld i det.

4. Människor som accepterar sig själva känner sig inte så lätt hotade av framtiden. De upprätthåller en trygg självbild antingen om världen faller sönder omkring dem eller allting går dem väl i händer.

5. Det kanske största tecknet på mognad är att nå den punkt i livet där vi accepterar oss själva, med både starka och svaga sidor, och erkänner att vi är allt vi har, att vi har rätt till ett lyckligt och produktivt liv och kraft att ändra på oss själva och vår omgivning inom realistiska gränser.

6. Det är mänskligt att hänga sig fast vid det vi har, men genom att göra det förstör vi livets ebb och flod. Det finns en naturlig rörelse i kärlekens också. Den varken börjar eller slutar, lika lite som den är låst till en bestämd punkt i våra liv. Den är kontinuerlig och ständigt växande, finner rika uttryck i nya erfarenheter medan den lever för evigt i lyckliga minnen.

7.Om vi vill dela kärleken med någon är den bästa strategin att älska så gott vi kan och låta resten sköta sig själv.

8. Vi står ut med en hel del för kärlekens skull eftersom vi vet att slutresultatet är så utomordentligt angenämt. Det finns kanske ingen annan känsla vi kan föreställa oss som ger samma tillfredsställelse. Kärleken förstärks av utlovande njutningar och vi fortsätter att älska i hopp om dem. Njutningen är kärlekens ljuvliga belöning.

9. Det behövs väldigt lite för att göra en människa lycklig eller öka deras självaktning. Den enda som behövs är ett klokt hjärta och vänlighet blandat med ärlighet och känsla för det rätta tillfället.

10. De som tror på sig själva och litar på ögonblicket är de som finner livet mest njutbart. De har lärt sig att det förflutna är en plats där man förvarar minnen och inge ångest, att framtiden bör vara full av löften och inte av ängslan. Och att nuet är allt vi behöver.

11. Kärleken erbjuder oss den mest ogenerat luxuösa upplevelsen som vi är förmögna till som människor. Det krävs bara att vi beslutar oss för att handla… Gör det och du hittar en värld av kärlek!

(texten skriven av Linda Hofgren)

4 kommentarer:

Veronica sa...

"Vi döljer vilka vi egentligen är och begär att andra främlingar, som döljer vilka de är, ska älska oss". tänker osökt på den osäkerhet som kan uppstå inför en människa man är intresserad av, men med rädslan för att bli avvisad om intresse visas, väljer man istället att verka ointresserad. är så trött på dessa spel både från mig själv och andra. måste verkligen lära mig att våga hoppa lite oftare. då kan man ju dessutom vinna desto mer :]

Susanne Löfgren sa...

Själv brukar jag modigt visa mitt intresse, men jag kan känna mig väldigt osäker på mig själv i vissa situationer.. När det inte är "rätt" tillfälle och man träffat någon osom nyligen gått ur ett lååångt förhållande och inte är redo för nåt nytt.. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig el bete mig.. man vill vara sig själv och vågar ändå inte pocka för mkt på uppmärksamhet, så att ens fina personlighet försvinner mitt i allt då den andre kanske bir stressad av "pockandet".. livet är lite krångligt ibland, fast jag tror det inte är krångligare än vad man gör det till..

Ibland är det fel person, men ibland är det bara fel tidpunkt, det tror jag =)

Veronica sa...

så sant. man skulle ju bara önska att man kunde få ett sms när det var "rätt" tidpunkt så man slipper gå och undra :]

Susanne Löfgren sa...

Ovissheten är alltid värst.. men kanske, kanske, kanske är denna någon värd att vänta på! =)

Finns inte givna svar på värst mkt här i livet om man tänker efter, det enda man säkert vet är att man nån gång ska dö! :P