tisdag 17 maj 2011

Tankens kraft!


Jag skrev ett inlägg för ett tag sen om den mentala inställningen och vad viktig den är! Det kan du läsa här

Min vän Sigfrid skrev en sån underbar kommentar på det som jag vill dela med mig av! Den säger verkligen vad PSYKISKT mycket är!

"1a och 2a gradens brännskada sitter i huvudet, 3e graden finns på riktigt. 1a gradens brännskada är en stickande rodnad. Då vi tror att vi riskerar att bränna oss ökar kroppen blodgenomströmningen för att därigenom kyla och föra bort värmen. 2a gradens brännskada är en blåsa. Kroppen skyddar sig från en befarad brännskada genom att skapa en vätskebuffert. 3e gradens brännskada är ett öppet sår, traumat är ett faktum. Ger vi inte blåsan något fokus så känns den inte dagen efter och om någon vecka faller den döda hudfliken av. En god vän brukar berätta om ett experiment som utfördes någonstans. Man band för ögonen på försökspersonen och sa att man skulle bränna honom med en cigarett på armarna, men i stället för en cigarettglöd så tryckte man bakänden av en blyertspenna mot huden. Försökspersonen fick blåsor av blyertspennan!"

Det är så otroligt sant! Så mycket handlar om var vi fokuserar! Var vi väljer att lägga vår energi! Det vi ger bränsle med våra tankar får mera energi och växer sig större!

Jag har läst att 95% av de tankar vi tänker är desamma som föregående dag! Det säger en hel del! Å tänk er vilken enorm potential det finns däri! WOW så mycket vi kan förändra enbart genom våra tankar!

Kjell Haglund har skrivit en fantastisk text om detta som jag ofta återvänder till, den är såå klockren!!!!

LÄS DEN!!! --------> TANKAR ÄR KRAFT

Sen så måste man ju få dippa ibland! Självklart! Det handlar inte om att vara något slags under av perfektion! Det handlar om att vara äkta! Är man dock medveten om de där tankarna man går å tänker, så har man möjligheten att öva in nya och bättre tänk! =)

Lite motgångar behöver vi ju också då å då! Det är ju inte alltid så roligt när vi befinner oss i dem, men de gör oss starkare, vi lär oss mycket om oss själva och sist men inte minst, så skulle vi inte uppskatta de bra dagarna om vi inte fått uppleva och gå igenom de sämre!

Om jag jämför livet med ett TV-spel/Data-spel, vem fan skulle gå å köpa ett spel där det bara var att springa i mål direkt utan någon som helst ansträngning eller motgång?? INGEN!

Önskar er alla en finfin kväll! (Det tog tvärstopp i skrivklådan i detta ämne nu plötsligt!)

Lev! Skratta! Älska! :-)

Inga kommentarer: