fredag 23 oktober 2009

K O N T R A S T P R I N C I P E N!

Kom att fundera på den inatt. Bläddrade lite i en tidning på jobbet och där var det nåt reportage om Lulu Carter, inredningskvinnan. Hon hyllades för att hon nu valt att plocka ut siliconet ur brösten "stora bröst är ute nu säger Lulu". Hon är en i raden av de kvinnor som valt att plocka ut implantaten nu på sistone. Hallelujah skriker media. Nu är det ju inte riktigt sanningen det där dock. De har plockat ut sina gamla implantat, men satt in nya, lite mindre modell än de förra. Men de som redan från början sätter in implantat av mindre modell, där blir det inte samma hallå. Inget hallå alls faktiskt! K O N T R A S T P R I N C I P E N!

Samma sak med människor som tidigare varit överviktiga och nu tagit tag i kosten och gått ner i vikt, de får massor av beröm över vad de genomfört! Men de som hela tiden hållit vikten, utan att gå upp då, får de nån cred? Nej, just det. Där finns inget att jämföra med. De som först gått upp, varit överviktiga ett tag och sen gått ner, där märks ju skillnaden. Och det är skillnaden som är grejen! K O N T R A S T P R I N C I P E N!

Studier har gjorts på detta fenomen. För att ta ett exempel. Två grupper män skall få betygsätta utseendet på en grupp kvinnor. Grupp ett gör inget speciellt innan de skall in och betygsätta. Medan grupp två i sitt väntrum har en TV-skärm där en film med otaliga otroligt vackra kvinnor visas. Grupp två ger ett lägre medelvärde i sin betygsättning, än den första gruppen. K O N T R A S T P R I N C I P E N!

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Stämmer, domärinte så små nu heller,vad jag kan se.