lördag 6 juni 2009

Det gick ju det också - och jag överlevde!

Jag har höga krav på mig själv när det gäller jobbet, vill lämna över en skinande ren och felfri butik, till mina kollegor när de kommer på morgonen! Sista jobbnatten blev det inte så! Tror faktiskt det är första natten som jag inte hunnit städa golvet, och utöver det var det en hel del andra saker som var kvar att göra.

Trots att vi var tre stycken fram till fyra på morgonen, så var det svårt att hinna med, då vi konstant var tvungen att fylla på av allt, fixa käket till kunderna och försöka hålla någon slags ordning i kaoset! Jag hade några studenter som satt vid uteborden utanför pump-planen, som kom in i omgångar och handlade mat och annat, men det nörjade lugna ner sig där en stund iaf. Då ser jag en stor buss åka in på pumpplanen.. Jeesus tänkte jag, hoppas det bara är en buss-chaffis som ska in. Nope! Det var en busslast med norska pensionärer som alla skulle in och låna toaletten samt förse sig med proviant! Kände stressen öka och hjärtat slå fortare, men tänkte att vafan, nu skrattar jag åt det istället! Hinner jag inte så hinner jag inte!

Sen drog morgonruschen igång. Hade inte förväntat mig en sån eftersom det var lördagmorgon, men den kom även den! Och typiskt nog när det är mycket, så blir det ju annat som krånglar, att växeln tar slut, biluthyrningar och annat som tar tid.

Jag erkänner att jag kände mig stressad. Jag känner mig lätt otillräcklig om saker och ting inte är som de "ska" när jag går av mitt pass. Men jag är bara en människa som gör så gott jag kan, inte någon slags robot! Och jag jobbar med detta hela tiden, att känna lugnet! Att jag vet att jag gör mitt bästa oavsett, det räcker! Och det jag inte hinner, hinner jag inte! Detta kommer jag att få jobba med under varje arbetspass! Två steg framåt - ett tillbaka! Men jag är medveten om det och ibland går det riktigt bra! :-)

Jag överlevde det! Och det gick ju riktigt bra! Världen står ännu kvar! Å macken oxå! ;-)

Inga kommentarer: